Home Ukategoriseret Dødt løb i de olympiske 100 meter-forsøg: Felix og Tarmoh i tæt opløb

Dødt løb i de olympiske 100 meter-forsøg: Felix og Tarmoh i tæt opløb

by Peter

Olympisk 100-meter-forsøg ender i dødt løb

I en spændende udvikling af begivenhederne udlignede to amerikanske OL-håb, Allyson Felix og Jeneba Tarmoh, hinanden på tredjepladsen i 100-meter-forsøget lørdag. Resultatet efterlod embedsmænd med en vanskelig beslutning: Hvem skulle repræsentere USA i begivenheden ved de kommende OL?

Indledende kendelse og fotogennemgang

I første omgang dikterede embedsmænd, at Tarmoh var endt en tusindedel af et sekund foran Felix. Efter en nærmere undersøgelse af et foto taget med 3.000 billeder i sekundet blev det imidlertid tydeligt, at de to løbere havde krydset målstregen nøjagtig på samme tidspunkt.

Dødt løb erklæret

Med billedbeviset omstødte embedsmænd deres indledende kendelse og erklærede dødt løb. Det betød, at hverken Felix eller Tarmoh officielt havde vundet tredjepladsen.

Omgørelsesmuligheder

Ifølge de olympiske regler kan uafgjort i en atletikbegivenhed brydes på to måder: Ved møntkast eller omkamp. Møntkast er en tilfældig metode til at afgøre vinderen, mens en omkamp er et særskilt løb mellem de udlignede atleter.

Løberne udskyder beslutning

Både Felix og Tarmoh har besluttet at udskyde deres beslutning om metoden til omkamp, indtil efter at de har konkurreret i 200-meter-forsøget. Dette giver dem tid til at komme sig over 100-meter-løbet og forberede sig til deres næste begivenhed.

Olympiske konsekvenser

Udfaldet af omkampsproceduren vil have væsentlige konsekvenser for det amerikanske OL-hold. Hvis Felix vinder, kvalificerer hun sig til 100-meter-løbet ved OL. Hvis Tarmoh vinder, indtager hun hendes plads på holdet.

Historisk uafgjort

Det døde løb i 100-meter-forsøget er et sjældent fænomen i den olympiske historie. Det er kun anden gang, at to kvinder har udlignet hinanden på tredjepladsen i begivenheden. Den forrige hændelse fandt sted i 1984.

Atletprofiler

Allyson Felix er en veldekoreret atletikudøver med seks olympiske medaljer på sit navn. Hun er kendt for sin fart og alsidighed, da hun har konkurreret i både 100-meter- og 200-meter-løb.

Jeneba Tarmoh er en stjerne på vej frem i atletikverdenen. Hun har vundet flere nationale mesterskaber og sat personlige rekorder i både 100-meter- og 200-meter-løb.

Reaktion fra offentligheden

Det døde løb har skabt en del diskussion blandt atletikfans og eksperter. Nogle mener, at møntkast er den mest retfærdige måde at bryde uafgjort på, mens andre argumenterer for, at en omkamp vil give et mere definitivt resultat.

Den endelige beslutning om omkampen vil ligge hos Felix og Tarmoh. De bliver nødt til at afveje fordele og ulemper ved hver mulighed og træffe et valg, som de mener er retfærdigt og rimeligt.